Terug naar overzicht

Dietist bij apetito

Onze diëtist Karin vierde onlangs haar 15-jarig jubileum bij apetito. In deze jaren heeft ze veel betekent voor apetito en onze klanten. Zo helpt zij bij vragen over voeding en zorgt zij ervoor dat onze maaltijden niet alleen heel lekker, maar ook voedzaam zijn! Lees hier hoe zij dat doet.

Mijn werk bij apetito is heel veelzijdig! Zo heb ik veel contact met klanten, maar ben ik ook betrokken bij interne projecten. Juist die afwisseling maakt het voor mij heel interessant. Het geeft voldoening wanneer ik klanten kan helpen bij dieetvragen en we een passende oplossing kunnen vinden voor hun persoonlijke eetsituatie. Na 15 jaar kan ik nog steeds zeggen dat deze kant van het vak mij heel erg aanspreekt.”

Onze chefkok en diëtisten werken samen

Nieuwe vriesverse maaltijden ontwikkelen

Karin werkt ook mee aan de ontwikkeling van nieuwe maaltijden: “Hiervoor werk ik veel samen met diëtist Danique en chef-kok Chris. Ik vind het fijn dat wij met onze kennis kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van lekkere en verantwoorde maaltijden. Daarbij letten we bijvoorbeeld op het zoutgehalte, en kijken we of een maaltijd voldoende eiwitten bevat.

Het is soms een hele puzzel om een goede balans te vinden tussen de richtlijnen van het Voedingscentrum en datgene wat onze maaltijdgebruikers lekker vinden, dat maakt het werk heel uitdagend!”

Voor mensen met kauw- en slikproblemen

"Afgelopen juni hebben we het nieuwe winVitalis assortiment gelanceerd (IDDSI-conform). Dit assortiment is ontwikkeld voor mensen met kauw- en/of slikproblemen en is mede tot stand gekomen door veel contacten in het werkveld, zoals diëtisten en logopedisten van zorginstellingen”, vertelt Karin. “Als we dan merken dat dit assortiment heel goed ontvangen wordt en dat mensen aangeven dat we de kwaliteit van leven hebben verbeterd voor hen, geeft ons dat een trots gevoel. Het is fijn om te weten dat wij daar een bijdrage aan hebben kunnen leveren."

Persoonlijk voedingsadvies

"De vragen die we binnenkrijgen zijn heel divers, bijvoorbeeld welke maaltijden het beste zijn voor mensen met diabetes, of wat te eten als je een zoutarm dieet moet volgen. We krijgen regelmatig reacties van maaltijdgebruikers dat ze blij zijn met onze uitgebreide adviezen," zegt Karin. "We kunnen dan ook alles inzichtelijk maken voor de klant, zoals voedingswaarden, ingrediënten en allergenen. Als er sprake is van bijvoorbeeld lactose-intolerantie, kunnen wij een dieetlijst maken waarin alle lactosevrije maaltijden worden opgesomd. Kortom, geen vraag is ons te gek!”

 

Karin Oude Nijeweme, diëtist bij apetito

Blijven doorontwikkelen

“Ook als gediplomeerd diëtist is het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen. Daarom houden we de vakliteratuur goed bij en volgen we de trends en ontwikkelingen op het gebied van voeding. Ook op congressen wisselen we graag kennis uit en maken we van de gelegenheid gebruik om onze maaltijden onder de aandacht te brengen. Daarnaast werken we ook mee aan het schrijven van content voor onze social media kanalen. We delen graag onze kennis, en daar willen we zoveel mogelijk mensen mee bereiken.”

 

Wat brengt de toekomst?

"In de loop der jaren is ons aanbod sterk verbeterd op het gebied van gezondheid," zegt Karin. "Onze maaltijden zijn in de afgelopen 10 jaar met 40% in zout gedaald zonder dat dit ten koste gaat van de smaak. Dit willen we natuurlijk voortzetten, zodat we zoveel mogelijk mensen van een gezonde lekkere maaltijd kunnen voorzien. Ook voor mensen die speciale voeding nodig hebben door ziekte of andere redenen, hoop ik dat wij hen plezier in eten kunnen geven."

 

 

Artikel van 31.08.2023