Over onze chef

Een kijkje in de keuken bij apetito

Als productontwikkelaar heeft Niels Schuur een belangrijke functie binnen apetito. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe maaltijden en het optimaliseren van bestaande recepturen. Er worden jaarlijks nieuwe maaltijden geïntroduceerd. Daarvoor staat Niels in nauw contact met zijn collega’s van marketing en diëtetiek. Niels: “Niet alleen de trends op het gebied van voeding worden nauwlettend gevolgd, ook de richtlijnen voor gezonde voeding zijn regelmatig onderwerp van gesprek. Samen met de feedback van onze klanten spelen ze een belangrijke rol in de ontwikkeling van nieuwe maaltijden en de samenstelling van ons assortiment.”

Van idee tot volwaardige maaltijd

Niels is er trots op dat hij dit mooie werk nu al meerdere jaren met veel passie en toewijding mag uitvoeren. Hij vertelt: “Nadat alle ideeën op papier staan, kan ik in de keuken aan de slag. Vanzelfsprekend zijn smaak en samenstelling erg belangrijk, maar minstens zoveel aandacht gaat uit naar de grondstoffen die we gebruiken. We willen lekkere en verantwoorde producten aanbieden en hebben natuurlijk ook met diëten en allergieën rekening te houden. Uiteraard moet de maaltijd er ook smakelijk uitzien, daarom keuren we de maaltijden heel kritisch met een team van marketeers en diëtisten, net zolang tot het gewenste eindresultaat bereikt is.”

 

Continu in beweging

“Bij apetito zijn we continu in beweging”, zegt Niels. “Zo verdiepen we ons als productontwikkelaars regelmatig in de laatste ontwikkelingen op het gebied van kooktechnieken. Daar leren we veel van. Het helpt ons om onze recepturen verder te perfectioneren! En of het nu nieuwe grondstoffen zijn die aanleiding geven tot het ontwikkelen van nieuwe recepturen of dat er een concrete vraag is naar iets, wij gaan er met plezier mee aan de slag.”