Tip van de chef

Nationale Week Zonder Vlees

We zijn ons in Nederland steeds bewuster van het milieu en zetten de nodige stappen om milieuvriendelijker te worden. Dat merken we ook bij apetito!

Steeds meer Nederlanders kiezen er voor vaker vegetarisch te eten, bijvoorbeeld een maaltijd met peulvruchten. Deze zijn niet alleen heel lekker; maar ook goed voor het milieu, dierenwelzijn, én uw gezondheid. Om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van de voordelen, is de Nationale Week Zonder Vlees (& Zuivel) in het leven geroepen. Dit initiatief roept op om van maandag 4 maart t/m zondag 10 maart bewust te kiezen voor vegetarisch, om zo onze ecologische voetafdruk te verlagen.

Door één dag in de week geen vlees te eten, kunnen we dit samen al bereiken. Daarom adviseert onze chef deze maaltijden uit de categorie Vegetarisch, zoals spinaziestamppot met pijnboompitten, of de vegetarische zoete aardappel-groentepan.

Wij wensen u smakelijk eten!