Dieetinformatie
Bent u gebonden aan een dieet of voedingsgewoonte? In onze webshop kunt u maaltijden eenvoudig filteren op diverse voorkeuren, zoals diëten en voedingsgewoonten. Ook kunt u maaltijden filteren op minimaal 150 gram groente, grote portie en meer! Hieronder vindt u extra uitleg over de verschillende diëten en voedingsgewoonten waarop u onze maaltijden kunt filteren.
Heeft u vragen over deze informatie, of heeft u een andere vraag omtrent uw voedingsvoorkeuren of dieet? Klik dan hier op contact op te nemen met één van onze gediplomeerde diëtisten.
Arm aan verzadigd vet / rijk aan onverzadigd vet
Dit geeft aan of een maaltijd arm aan verzadigd vet of rijk aan onverzadigd vet is. Om het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen, is het van belang producten met veel verzadigd vet te vervangen door producten rijk aan onverzadigd vet. Met name bij mensen met een hoog cholesterol is dit belangrijk.
Diabetes
In geval van diabetes is het ook goed om op de vetinname te letten, waarbij tevens de hoeveelheid koolhydraten een belangrijke rol speelt. Het voedingsadvies bij diabetes verschilt erg per persoon. Om een handvat te bieden kunt bij onze diëtisten een diabetesadvieslijst aanvragen. In deze lijst wordt rekening gehouden met bovengenoemde punten.
Eiwitrijk
Eiwitrijke maaltijden bevatten veel eiwit. Eiwitten zijn de bouwstenen van ons lichaam. Een eetpatroon met relatief veel eiwit draagt bij aan het behouden en/of verbeteren van het gewicht. Ook draagt het bij aan de instandhouding van de spiermassa. Een afname van de spierkracht kan op lange termijn leiden tot een verminderde weerstand of een slechter herstel bij ziekte. Daarom is het van belang om te zorgen voor een eetpatroon met eiwitrijke product. Als aanvulling op de maaltijd bevelen wij een zuivelproduct of handje ongezouten noten aan.
Natriumarm
Minimaal 150 gram groente
Deze maaltijden bevatten, conform de richtlijnen van het Voedingscentrum, minimaal 150 gram groente.
Grote portie
Deze maaltijden hebben een inhoud van minimaal 500 gram.
Glutenvrij
Mensen met coeliakie kunnen niet tegen gluten. Ook als er sprake is van glutensensitiviteit moeten gluten vermeden worden. Gluten zijn eiwitten die van nature voorkomen in bepaalde granen, zoals tarwe, gerst, rogge of spelt. De maaltijden met dit kenmerk bevatten volgens receptuur geen glutenbevattend graan.
Melkeiwitvrij
Lactosevrij
Eivrij
Kippenei-eiwit kan allergische reacties veroorzaken. Het advies is dan om producten te vermijden waar kippenei in zit. Maaltijden met dit kenmerk zijn eivrij op basis van receptuur.
Zonder varken
Deze maaltijden bevatten geen producten waar varken (ook geen aroma of gelatine op varkensbasis) in is verwerkt.
Zonder alcohol
Deze maaltijden bevatten geen alcohol of alcoholaroma.
Vegetarisch
Deze maaltijden bevatten geen vlees, dierlijke vetten of andere toevoegingen van dierlijke herkomst.
De maaltijden zijn lacto-ovo-vegetarisch, dat wil zeggen dat de maaltijden wel ei en/of zuivel kunnen bevatten.
Etiketten
De maaltijden die arm aan verzadigd vet, rijk aan onverzadigd vet, eiwitrijk of natriumarm zijn, kunt u middels het etiket op de maaltijden herkennen aan symbolen. Zo herkent u de maaltijden die passen bij uw specifieke behoefte.