Dieetinformatie

Bent u gebonden aan een dieet of voedingsgewoonte? In onze webshop kunt u maaltijden eenvoudig filteren op diverse voorkeuren zoals diëten en voedingsgewoonten, ook kunt u maaltijden filteren op minimaal 150 gram groente of grote portie. Hieronder vindt u extra uitleg over de verschillende diëten en voedingsgewoonten waarop u onze maaltijden kunt filteren.

Arm aan verzadigd vet
Rijk aan onverzadigd vet

Dit geeft aan of een maaltijd arm aan verzadigd vet of rijk aan onverzadigd vet is. Om het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen, is het van belang producten met veel verzadigd vet te vervangen door producten rijk aan onverzadigd vet. Met name bij mensen met een hoog cholesterol is dit belangrijk. In geval van diabetes is het ook goed hier op te letten. Daarnaast speelt de hoeveelheid koolhydraten hier een belangrijke rol. Het voedingsadvies bij diabetes verschilt erg per persoon. U kunt bij onze diëtisten een overzicht opvragen van alle maaltijden die arm aan verzadigd vet of rijk aan onverzadigd vet zijn, maximaal 60 gram koolhydraten bevatten en waarin is aangegeven of ze minimaal 150 gram groente bevatten. Zo bepaalt u heel eenvoudig welke maaltijden het beste bij uw specifieke behoefte passen.

 

Eiwitrijk

Eiwitrijke maaltijden bevatten veel eiwit. Eiwitten zijn de bouwstenen van ons lichaam. Een eetpatroon met relatief veel eiwit draagt bij aan het behouden en/of verbeteren van het gewicht. Ook draagt het bij aan de instandhouding van de spiermassa. Een afname van de spierkracht kan op lange termijn leiden tot een verminderde weerstand of een slechter herstel bij ziekte.

Bron van vezels

Deze maaltijden zijn een bron van vezels. Ze bevatten belangrijke stoffen voor een gezonde spijsvertering. Vezels dragen bij aan een verzadigd gevoel na het eten. Per dag wordt geadviseerd zo’n 30 tot 40 gram vezels te eten. Onder andere groente en fruit bevatten veel vezels, daarom wordt geadviseerd om naast 150 gram groente bij de warme maaltijd gedurende de dag nog 100 gram groente extra te eten.


Natriumarm

Onze natriumarme maaltijden bevatten minder dan 120 mg natrium per 100 gram en passen daarmee binnen een natriumbeperkt dieet. Vooral bij hart- en vaatziekten en nierproblemen is het belangrijk te letten op het zoutgehalte in de voeding. Bij nierproblemen is het daarnaast belangrijk te letten op de voedingswaarden eiwit, kalium en fosfaat. In dat geval raden wij u aan een individuele dieetlijst aan te vragen, zodat u een goed inzicht heeft in deze betreffende voedingswaarden.


Minimaal 150 gram groente

Deze maaltijden bevatten, conform de richtlijnen van het Voedingscentrum, minimaal 150 gram groente.

Grote portie

Deze maaltijden hebben een inhoud van minimaal 500 gram

Etiketten

De maaltijden die arm aan verzadigd vet, rijk aan onverzadigd vet, eiwitrijk, bron van vezels of natriumarm zijn, kunt u middels het etiket op de maaltijden herkennen aan de gekleurde stippen. Zo herkent u de maaltijden die passen bij uw specifieke behoefte.